Kedves Olvasóim! Ma újra hoztam Nektek egy szuper receptet. (Nem tudom mi történt velem, talán a hosszú hétvégén belém bújt a szakácsmanó...) Lényeg, hogy ezzel megint csak jót teszünk a szervezetünknek, semmi káros anyag, színezék, mesterséges édesítőszer nincs benne. Ráadásul laktóz- és gluténmentes is. Sőt, ha a mézet természetes édesítőszerrel (például nyírfacukorral - xilittel) helyettesíted, akkor még a cukorbetegek is fogyaszthatják ezt a desszertet, persze csak kis mennyiségben.

banános kolespuding.jpg

Hozzávalók:

200 g hántolt köles

3 érett banán

3,5 dl kókusztej

2 evőkanál méz

1 citrom héja és leve

1 tojás sárgája + a fehérje habbá verve


Elkészítés:

A kölest néhány órára vízben beáztatjuk – ahhoz képest, milyen apró szemű, viszonylag lassan fő meg, majd annyi vízben, hogy éppen ellepje, lassú tűzön elkezdjük főzni. Kb. 20 perc alatt megpuhul. Ez alatt a kókusztejet kikeverjük a mézzel és a tojás sárgájával, és a megfőtt köleshez adjuk. Belekeverjük a pépesített banánt, a citrom levét és héját, és jól elkeverjük, majd levesszük a tűzről. Néhány percig hagyjuk hűlni, akkor kerül bele az egy csipet sóval kemény habbá vert tojásfehérje, majd egy közepes méretű, kivizezett kuglófformába töltjük, és kb. 3 órára a hűtőbe kerül. Egy tálra borítva tálaljuk. Ehetünk hozzá csokoládé, vagy gyümölcsöntet, de önmagában is kiváló.

banános kolespuding 2.jpg

f: ketcicakonyhaja

A bejegyzés trackback címe:

https://katiekincsesladaja.blog.hu/api/trackback/id/tr875140834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása