2013.03.18. 10:24
Banános kölespuding
Kedves Olvasóim! Ma újra hoztam Nektek egy szuper receptet. (Nem tudom mi történt velem, talán a hosszú hétvégén belém bújt a szakácsmanó...) Lényeg, hogy ezzel megint csak jót teszünk a szervezetünknek, semmi káros anyag, színezék, mesterséges édesítőszer nincs benne. Ráadásul laktóz- és gluténmentes is. Sőt, ha a mézet természetes édesítőszerrel (például nyírfacukorral - xilittel) helyettesíted, akkor még a cukorbetegek is fogyaszthatják ezt a desszertet, persze csak kis mennyiségben.
Hozzávalók:
200 g hántolt köles
3 érett banán
3,5 dl kókusztej
2 evőkanál méz
1 citrom héja és leve
1 tojás sárgája + a fehérje habbá verve
Elkészítés:
A kölest néhány órára vízben beáztatjuk – ahhoz képest, milyen apró szemű, viszonylag lassan fő meg, majd annyi vízben, hogy éppen ellepje, lassú tűzön elkezdjük főzni. Kb. 20 perc alatt megpuhul. Ez alatt a kókusztejet kikeverjük a mézzel és a tojás sárgájával, és a megfőtt köleshez adjuk. Belekeverjük a pépesített banánt, a citrom levét és héját, és jól elkeverjük, majd levesszük a tűzről. Néhány percig hagyjuk hűlni, akkor kerül bele az egy csipet sóval kemény habbá vert tojásfehérje, majd egy közepes méretű, kivizezett kuglófformába töltjük, és kb. 3 órára a hűtőbe kerül. Egy tálra borítva tálaljuk. Ehetünk hozzá csokoládé, vagy gyümölcsöntet, de önmagában is kiváló.
Szólj hozzá!
Címkék: receptek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.