Azt hiszem minden gyerek szereti a kinder tojást. Azon kivül, hogy finom a csokija, szuper izgi, ahogy a meglepi tojástartót nagy nehezen kibontjuk, és már alig várjuk, hogy milyen ajándék van benne. :) Mára, húsvét előtt az utolsó bejegyzésben, megmutatom nektek, hogyan tudtok otthon, saját kezűleg kinder tojás csokit késziteni a piciknek. Ebbe természetesen olyan ajándékot tesztek, amilyet ti szeretnétek.

csokitojasban_csokitojas_634790_46510.jpg

Hozzávalók (6 db):

15 dkg tejcsokoládé

5 dkg fehér csokoládé

(mindkét esetben jó minőségű belga callebaut csokoládé, ez fontos).

Elkészités:

Előkészítjük a polikarbonát formát. A tejcsokoládét megolvasztjuk és temperáljuk. (itt és itt).

kép 1.jpg

A fehér csokoládét épp csak megolvasztjuk és amikor már lehűlt, de még folyós, kenhető állagú, beleöntjük a barna csokiba. Összekeverjük és félig megtöltjük a formát. 

kép 2.jpg

Egy ecset segítségével egyenletesen elkenjük a fehér csokoládét és visszatesszük a formát a hűtőbe kb. 20 percre, amíg megdermed a csokoládé.

Kifordítjuk a tojásokat a formából. Akár össze is ragaszthatjuk, vagy sztaniolpapírba is csomagolhatjuk. Ha ragasztjuk, akkor fogpiszkálóval vékonyan kenjük be a tojás szélét olvasztott csokoládéval és illesszük össze a két tojást. Tehetünk bele gumicukrot vagy bármi apróságot. :) És tegyük vissza a hűtőbe.

kép 4.jpg

f: balhetterem

A bejegyzés trackback címe:

https://katiekincsesladaja.blog.hu/api/trackback/id/tr395184394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása