Már egy picit a jövő heti tisztítókúrára hangolódva írom ezt a bejegyzést, melyben egy szuper finom és könnyen variálható reggeliről írok nektek. Ez nem más, mint a müzli. De nem ám az a tartósítószerekkel és adalékanyagokkal telenyomott bolti variáció, hanem, amit te otthon készítesz.

Vegyél bioboltban, vagy nagyobb élelmiszer boltokban kapható, 1 kilós kiszerelésű teljes kiőrlésű, apró szemű zabpelyhet.

lagy_zabpehely_250g.jpg

Tedd egy nagyobb zárható edénybe. Keverj hozzá aszalt sárgabarackot, aszalt szilvát, aszalt áfonyát, mazsolát, kesudiót, mogyorót, mandulát, lenmagot, szezámmagot, vagy bármilyen magot illetve aszalt gyümölcsöt, amit szeretsz. Ezeket előtte turmixgéppel őröld durvára. És ezzel nagyjából kész is van a házi készítésű müzlid.

asp_466_csokis-müzli3.jpg

Ezt reggel keverd akár rizstejbe, akár vaníliás szójatejbe (a vanília extra ízt ad az egésznek) vagy bio natur joghurtba (http://naszalytej.hu/index.php?pg=menu_11).

méregtelenítés4.jpg

Jó étvágyat! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://katiekincsesladaja.blog.hu/api/trackback/id/tr525253601

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása