Néhány hete a barátnőimmel ellátogattunk az Akváriumba a Közös Piac nevű friss kezdeményezésre, melynek keretében számos őstermelővel ismerkedhettünk meg, kóstolhattunk termékeikből és vásárolhattunk tőlük finomabbnál finomabb dolgokat. Mondanom sem kell, hogy pár óra szükséges volt, hogy körbeérjünk, annyit kóstoltunk, beszélgettünk a kiállítókkal, ismerkedtünk módszerekkel... Már ott elhatároztam, és le is egyeztettem, hogy néhányukkal interjút fogok készíteni és bemutatom Nektek, kedves olvasóim. :)

közös piac.jpgElsőként egy olyan lányt mutatnék be, aki egyből elnyerte a tetszésemet kedvességével, szerénységével, termékei nagy választékával és desingjával. Ő Zsuzsi, a Zsusska márka megálmodója és kivitelezője. És akkor lássuk a kis miniinterjúnkat:

  • Mióta foglalkozol kézműves kistermelői termékek készítésével?

Első hallásra talán nem sikertörténet, hogy földrajz, valamint marketing diplomával, utóbbi területen végzett 10 éves gyakorlattal őstermelő és kistermelő lettem.  Amikor a munkahelyem megszűnt, először úgy éreztem, hogy vége a világnak, de tudtam, hogy két kislányomat fel kell nevelnem, muszáj erősnek lennem. Munkanélküli voltam, és amikor megtudtam, hogy támogatást kaphatok „vállalkozásom” elindításához a Munkaügyi Központnál, nem haboztam. Elhatároztam, hogy házi készítésű lekvárjaimmal, szörpjeimmel, befőttjeimmel és egyéb finomságaimmal lépek piacra, amit már korábban is tervezgetettem.

  • Pontosan miket csinálsz?

Házi készítésű, kézműves, Zsusska márkanevű termékeimmel járom a környékbeli termelői piacokat.

zsusska kollázs.jpg

  • Honnan szerzed be az alapanyagokat? Vagy azokat is te termeszted magad?

A Csatár-hegyen vásároltam egy gyümölcsöst, rendbe tettem, újabb gyümölcsfákat, és egyéb növényeket, például homoktövist, feketeszedret és csicsókát ültetettem a területemre. Belvárosi kertemben fűszernövényeket termesztek, a család veszprémi és balatonfüredi területén ugyancsak zöldséget, gyümölcsöket nevelünk. Sok terményt gyűjtök erdőn-mezőn: csipkebogyót, galagonyát, kökényt, somot és különböző gyógynövényeket is.

  • Édesítőszert, cukrot, nyírfacukrot vagy mézet használsz a termékekhez? Cukorbetegek fogyaszthatják őket?

Termékeim konzerváláshoz nem használok tartósítószereket, mesterséges adalékanyagokat, színezéket, aromákat, mert számomra, ez így természetes. A befőzésben igyekszem több vonalat egyesíteni. Van egy klasszikus vonal, mint a hagyományos szilvalekvár és sárgabarack lekvár, meg cseresznyebefőtt, de van egy másik értelmezés is, mint a rumos meggylekvár, rozmaringos almadzsem vagy az étcsokoládés körtelekvár, és van a harmadik vonal, ami tehát a klasszikus és különleges mellett a harmadik út, nevezzük „természetes vonalnak”, ilyen a naspolya, galagonya, csipkebogyó, bodzabogyó – a természet kincseinek felhasználása. Már eddig is főztem cukormentes lekvárokat szilvából, barackból, a közeljövőben vásárlóim kérésére ezt a vonalat erősítem és nyírfacukrot használok -  ahol elkerülhetetlen -  a diabetikus termékeimbe.   Idén már készítettem szörpöt és zselét ibolyavirágból, először dolgoztam fel a gyermekláncfű szirmait szörpnek és zselének és várom a bodza, a hárs és az akác virágzását.

  • Miért kezdtél el ezzel foglalkozni?

Eljött az idő, hogy megvalósítsam álmaimat. Azt nem mondom, hogy nem kockáztattam, mikor belevágtam, de életemben nem voltam még ilyen izgatott, és lelkes.

  • Ez csak hobbi, vagy ez már a hivatásoddá vált? Hogy alakult ez ki?

Ma már jól érzem magam a bőrömben, hiszen a hobbim lett a munkám. Boldoggá tesz, amit csinálok, és úgy érzem, a helyemen vagyok. Örömömre szolgál, hogy a vásárlóim szerint a termékeimben az alapanyagok mellett érezhető zamatú szeretet van.

  • Csak te értékesíted a termékeket, vagy vannak az országban máshol is viszonteladóid? Esetleg Budapesten meg lehet vásárolni valahol a termékeket?

Ma már több üzletben jelen vannak lekvárjaim, dzsemjeim, szörpjeim pedig éttermekben, bisztrókban az itallapon szerepelnek. Budapestről egyelőre rendelni lehet tőlem, vagy a hétvégente megrendezett Közös Piac nevű őstermelői találkozón lehet megvásárolni a termékeimet.

És akkor következzék blogom történetében az első NYEREMÉNYJÁTÉK! :)

Feltételek:

1. lájkold a facebookon a Zsusska oldalát.

2. lájkold a blog facebook oldalát.

3. oszd meg ezt a bejegyzést a facebookodon.

4. nevezd meg a kedvenc terméked Zsusskától.

És amit nyerhetsz:

egy üveg BIRSALAMBEFŐTTET és egy üveg ALMÁSPITE DZSEMET.

Játékra fel!!! :)

6 komment

Címkék: életmód

A bejegyzés trackback címe:

https://katiekincsesladaja.blog.hu/api/trackback/id/tr875299259

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Brigitta81 2013.05.14. 12:53:50

Sziasztok!
Görögdinnyezselé a kedvencem, de az összes terméke nagyon finom.:)
Köszi a játékot!
Üdv:
Brigitta

Liptákné Gabi 2013.05.14. 13:36:13

Kedves Zsusska!

Sajnos,én még nem kóstoltam a termékeidet,mivel a "világvégén"élek,és itt nem tudok vásárolni tőled! Biztos vagyok benne,hogy szinte minden készítményed kedvencemmé válna,mivel én is szívesen készítek itthon,természetes alapanyagokból üdítőket,szörpöket,lekvárokat!Sok sikert kívánok a további munkádhoz!Szép napot,Gabi.

hevelin 2013.05.14. 16:18:29

Kedves Zsusska!

Szép termékek, ugye a diabetikusnak nevezetthez lesz tápanyag táblázat is a címkén?
Azért az érdekelne, hogy narancs dzseméhez a narancsot a belvárosban, vagy Veszprém környéki birtokaikon "Őstermeli"?
Evelin

antaresz 2013.05.14. 21:38:45

Kedves Zsusska!

A rumos meggylekvár, lilahagymalekvár, almáspitedzsem és az ibolyaszörp elbűvölően hangzik. Alig várom, hogy megkostóljam a köv. Közös Piac-on . Jó munkát, jó egészséget!Üdvözlettel: Edit

zsófcsa 2013.05.26. 11:13:22

A medvehagyma pesto! :)
süti beállítások módosítása