KamillaKatie 2013.07.20. 17:56

ITTHON

Az elmúlt években a jó idő közeledtével számos reklámmal lehetett találkozni plakátokon, tévében, újságban, online, miszerint Horvátország milyen gyönyörű, vagy fedezzük fel Portugália vidékeit, esetleg délre csábították az embert. Sajnos azt kell mondjam, hogy egyre kevésbé ismerjük saját országunkat, egyre kevesebbet kirándulunk itthon, egyre kevésbé fedezzük fel rejtett kincseinket. Pedig, ha csak egy kicsit is körülnézünk, akkor láthatjuk, hogy Magyarországon mennyi rengeteg csodaszép kirándulóhely van. Ezekből szedek össze nektek most néhányat.

1. Kékestető, Mátra

Nyilván mindenki ismeri, de messze nem biztos, hogy mindenki járt is arra. Kiránduljatok egyet, barangoljátok be a vidéket, és jutalmatok a kristálytiszta levegő lesz és a mesebeli kilátás. :)

kekesteto.jpg

2. Cseszneki vár, Bakony

Csesznek méltán kapta a Bakony gyöngyszeme nevet. Vára, mely hazánk egyik legszebb részén, a Győr és Zirc közötti lankákon foglal helyet, az Esterházy grófok 18. századi barokk kastélya, mára sajnos csak a 16. századi állapotában tekinthető meg földrengés és tűzvészek következtében. De így is felejthetetlen élmény!

csesznek.jpg

3. Julianus kilátó, Börzsöny

A Börzsöny amúgy is egy meseszép vidékünk, de ha felmászol a nagymarosi Julianus kilátóra, akkor garantáltan tátva marad a szád az eléd táruló Duna-látványtól.

julianus kilato.JPG

4. Fátyol-vízesés, Bükk

A Szalajka-völgy, de bátran mondhatom, hogy Magyarország egyik csodája a Fátyol-vízesés, ahogy teraszosan hullik alá a víz. Ezenkívül érdemes is a vidéket bejárni az élővilág gazdagsága miatt.

fatyol-vizeses.jpg

5. Parádsasvár, Mátra

A Mátra északi oldalán, egy fennsíkon elhelyezkedő Parádsasvár nemcsak különleges fekvése miatt vonzza a kirándulókat, de a Károlyi-kastély miatt is keresett úti cél. A friss hegyi levegő mellett a felejthetetlen kilátásért is érdemes felkeresni, a faluból a Mogyorós-orom, a Nagy-Lipót, a Galyatető, a Bagolykő, a Csór-hegy, a Vadak orma és a Hármas-tető is látható.

paradsasvar.jpg

6. Füzéri vár, Zemplén

A festői elhelyezkedésű várat nem könnyű megközelíteni, a titokzatos hangulat és a gyönyörű kilátás miatt azonban mindenképp érdemes. A 13. századi épület restaurálása 1977-ben kezdődött meg, bizonyos részei mára már látogathatóvá váltak.

fuzeri var.jpg

7. Balaton-felvidék

A Balaton nem csak nyáron, és nem csak a víz szerelmeseinek nyújt páratlan élményt. Rengeteg szebbnél szebb kirándulóhely van, például Badacsony, Csobánc, a Szent György-hegy és Gulács, melyek a remek túraútvonalak mellett hangulatos borospincéket rejtenek.

balaton felvidek.jpg

8. Csórréti víztározó, Mátra

Bár kevesen ismerik, aki egyszer látta a mátraházi Csórréti-víztározó mesebeli vidékét, a kristálytiszta vizet, melyet erdős lankák vesznek körül, többé nem felejti el. Hazánk legmagasabban fekvő, ivóvízellátást szolgáló víztározóját öt patak táplálja, melyek a tóban egyesülve teszik teljessé a varázslatos látványt.

csorret.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://katiekincsesladaja.blog.hu/api/trackback/id/tr505416421

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása