KamillaKatie 2014.05.05. 13:53

Bodza szezon

13a8d79251fe37c409b6ee9914569a74.jpg

Hétvégén vidéken pihentem és kimozdulva a nagyvárosból eszméltem rá, hogy bizony a bodza már csodásan virágzik. Szedtem is egy nagy szatyorral és a héten finom szörpöt fogok belőle kotyvasztani.

4aad025ff0d084d7be52987896dd5fc4.jpg

Ha hasonlóan hozzám, ti is nagyon szeretitek, akkor javaslom hogy hamar hamar szerezzetek be egy adagot. Mai posztomban egy nagyon finom szörp receptet hozok nektek, és hogy hű legyek magamhoz, ezért cukor mentesen készítem.

04cdd22c2b194da9de905bd42677d865.jpg

Hozzávalók:

egy marék kinyílt bodzavirág

3 evőkanál xilit

1 egész citrom

víz

Elkészítés:

A bodzavirágot megmosás nélkül beletesszük a befőttesüvegbe, ráöntünk annyi vizet, hogy majdnem megteljen az üveg, beletesszük a 3 evőkanál xilitet (vagy ízlés szerinti egészséges édesítőt), fél citrom levét, és a másik fél citromból készült karikákat. Összekeverjük. Fél-egy napig érleljük. Utána leszűrjük, és hűtőben tároljuk, mert könnyen megbuggyanhat, főleg akkor, ha pl. mézzel készíted, de ha cukorral, akkor biztos.

23d3eefc05ad6f315e9547cab1470741.jpg

78d18c4fd67fb6eb89714e97bf30076d.jpg

Annyit tennék hozzá a művelethez, hogy a legjobb, ha nem forgalmas út mellől szeded a virágokat, mert így a bodzavirágot nem kell lemosni, ami fontos, hiszen ha bő csapvízzel előtte lefolyatod, akkor az értékes és finom kis virágpora lemosódik.

A szörpön kívül jégkását, jégkrémet is tudsz a bodzából csinálni. Az a következő lecke lesz. :)

2f5bf8c35d6bcb091f9614ec66bbd6aa.jpg 

forrás

A bejegyzés trackback címe:

https://katiekincsesladaja.blog.hu/api/trackback/id/tr676120030

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása