Az van bennünk, hogy ha ki szeretnénk kapcsolódni, akkor el kell utazni valahova. Ez annyiban igaz szerintem, hogy a környezetváltozás mindig jót tesz, főleg, ha kicsit besokalltunk a feladatoktól. De egy nyugalmat árasztó otthon, egy csalogató élettér is nagyon sokban hozzájárulhat ahhoz, hogy az otthonunkban is ki tudjunk kapcsolódni, elfelejteni a munkahelyi gondokat. Mára ennek egy tökéletes példáját hozom. Már a képeket végignézve is ez az érzése az embernek, el tudom képzelni, hogy a valóságban élni benne mennyire jó lehet. :)

 1_3.jpg

2_3.jpg

3_4.jpg

4_3.jpg

5_3.jpg

6_3.jpg

7_2.jpg

8_1.jpg

9_1.jpg

10_1.jpg

forrás

Nem tudom, Te hogy vagy vele, de az én szívemhez nagyon közel állnak a természetes föld színek és anyagok, a mediterrán stílus. :) Kellemességével harmóniájával és kiegyensúlyozottságával kifejezetten nyugtató hatással van rám. Ha egyszer lesz vidéken egy csodaszép családi házam biztosan ilyen stílusú lesz. 

11393036_850457995008562_5362572030757925449_n.jpg

Amikor ilyen barátságtalan, esős, rideg az idő, még az ágyból sincs kedvünk kikelni, nem igaz? Nincs, ami lendületesen elindítsa a napunkat, ami erőt és ösztönzést adjon, hogy belevágjunk a napi rutinba. Ám, ha egy ilyen csodás otthonban kelnék fel, akkor azt hiszem lenne húzóerő, akár egy finom kávé elkészítése, akár csak körbepillantás a lakásban. Én bizonyára azt érezném, hogy "igen, ez az, ahol szeretnék élni a családommal, a gyermekeimmel...". A színek tökéletes és nyugalmat árasztó harmóniájában. És ennél nem is kell több. Nem giccses, nem eltúlzott, Egy békés, nem hivalkodó ízig vérig "otthon". Nézzétek szeretettel! :)

10422130_794389287282100_1960784586434206689_n.jpg

Manapság a fogyasztói társadalom arra neveli a fiatalokat, hogy ha valami elhasználódott, akkor dobjuk ki, ne vesződjünk vele, ne tartsuk meg, helyette vegyünk egy újat, egy dizájnosabbat, csillogó-vilogóbbat. Én viszont ezekben a régi, rusztikos tárgyakban abszolút el tudok veszni, meglátom a báját mindegyiknek, a történetét, a család történetét, akik használták, mindegyikhez kapcsolódik egy meghitt, vicces anekdota. És így máris szívvel-lélekkel telik meg az élet. :)

A mai poszt egy vidéki, shabby, ízig-vérig rusztikus konyháról fog szólni, ami tele van a Nagymama konyhájából mentett régi használati tárgyakkal. És akkor máris rávilágítanék a lényegre: hát nem szívmelengetőbb az új, jellegtelen eszközök helyett a saját felmenőink, Nagymamáink, Dédmamáink konyhai kellékeivel sütni-főzni?! :) Egy tejes üveg vagy tejes kanna, egy ütött-kopott stokedli, egy fakó konyhai mérleg, egy felújított, frissen mázolt antik étkező asztal. Egy régi zsákvászon, amiben Nagymama a krumplit tartotta a pincében most új feladattal ellátva a kis mindenes polc tartalmát rejti el a kiváncsiskodó tekintetek elől... Magával is ragadott a nosztalgia... hogy kirángassam magam belőle, sütök valami finomat ;)

 burlap_sinkskirt_thumb_3.jpg

KamillaKatie 2015.05.04. 10:24

Vízparton

Nem tudom, Te mennyire ismersz itthon ilyesmit, de külföldön egészen nagy divatját éli az úgynevezett "tutaj" lakás. Ezeket régi csónakokból, kisebb hajókból, vitorlásokból alakítják át a legújabb divat, design szerint. Sőt, ami a legjobb, hogy sok helyen "hotelként" működik, ki lehet bérelni egy-egy kisebb nyaralásra :) Szerintem nagyon mulatságos, hogy nem egy megszokott tizenkettő egy tucat hotelben húzzuk meg magunkat a kikapcsolódás alatt, hanem egy abszolút a megszokottól eltérő, vagány szálláson. :)

 54eb9a9be6761_barge-seattle-outside-de.jpg

Bizony a tengeren túlon is vonzó a francia vidéki stílus. Mi sem mutatja jobban ezt, mint az alább bemutatott californniai shabby otthon. Ebben a házban tökéletes stílusérzékkel ötvözték a shabby chicet a klasszikus countryval és a francia vidéki stílussal. A rusztikus szövetek, a fali tányérok, az antik székek, a díszes csillár, a pasztell színek mind mind ezt erősítik. Aztán, ha továbbmegyünk a nappali felé láthatjuk mennyire megadja a vidéki hangulatot egy vintage kancsóba helyezett néhány élénk színű friss vágott virág. A konyhába lépve elsőre szintén a színfoltot, a frissen illatozó csokor virágot vesszük észre, de ott lapul mögötte a sok apró részlet, a metró csempe, vagy a nyitott felső elem. De sok kis DIY elemre is felfigyelhetünk, mint például az antik képkeret a kandallón. De nekem még mindig a kert a legnagyobb kedvencem, vidéki születésűként amúgy is mindig vonz a természet. Ez a csalogató, hívogató pihenőrész a leghangulatosabb része ennek az otthonnak, nem is beszélve a háttérben diszkréten meghúzódó függőágyról. :) 

 gallery_54f08c4fae9ee_french-country-01-lgn.jpg

A kis faházakról sokunknak a fészer jellegű helyek jutnak eszünkbe, ahová bedobáljuk, nem éppen rendezetten, a kerti szerszámokat, a gyümölcsös ládákat, télre a kerti bútort és így tovább. A ház, telek szégyenfoltja, amit nem szeretünk mutogatni, nem örülünk, ha a vendégeink betévednek oda valamiért... De most hozok nektek arra példát, hogy ez egy mennyire bájos pontja lehet fő életterünknek, hogy szolgálhat egy pihenősarokként, egy rendezett tároló helyiségként, egy dolgozó kuckóként. Ezer féle stílusban és kihasználási szerepben el tudom képzelni és a képek végiggörgetése után ezzel ti is így lesztek! :)

7c4b1701e7076ad239a650027f751541.jpg

 

KamillaKatie 2015.03.05. 09:41

Abszolút OTTHON

Amikor vidéki és shabby stílusú házakat nézegetek a neten, sokszor az az érzésem, hogy sokan könnyen átesnek a ló túloldalára, eltúlzott, erőltetett stílusjegyek, giccses kicicomázott belső terek... De azért, ha lelkesen kutakodik az ember bizony lehet olyan kincsekre találni, mint ez a lakás, amit ma bemutatok. Kellemes, pasztell színek, bájos berendezés, világos tágas terek. Nálam ez az abszolút OTTHON fogalmát kimerítő ház. :)

 pl-awards1.jpg

KamillaKatie 2015.03.02. 12:42

Angol vidék

Ezt a házat egy fiatal házaspár vette meg 2011-ben. Borzalmas állapotban, lepusztulva, elhagyatottan. De ők meglátták benne a fantáziát. Az első pillanattól kezdve folyamatos tervezés alatt állt, majd egy csodás vidéki, barátságos, igazi otthont varázsoltak belőle, ahova három kisfiúkkal és egy cuki kis kutyával költöztek be. Hát egy ilyen menedéket én is el tudnék képzelni magamnak. A béke szigete. :)

Figyeljétek meg a részleteket, a színek, a formák, a stílusok harmóniáját. De a kedvenceim a tartó gerendák és az előszoba. :)

 pl-awards2.jpg

A loft stílusról írtam már régebben, és igaz, hogy nagyon szeretem ezt az irányzatot, de meg kell valljam, azért nekem egy kicsit rideg. Számomra nem eléggé kényelmes, meghitt. Viszont, hogy megmutassam, lehet ezt másképp is csinálni, mai posztomban egy olyan lakás jön, ami bár loft stílusban lett megálmodva, mégis rendkívül otthonos. Ha végignézek a képeken, azt hiszem a textilek miatt lehet. A szőnyeg, a párnák, a szőrme a szék háttámláján. És persze a sok meleg barna szín, fa bútor is ezt erősíti. Nézzük! :)

tumblr_nhaq8hw5wq1r6kaa9o7_1280.jpg