2013.07.04. 14:45
Csokifagyi - Katie módra
Közeleg a hétvége. Nagyon finom nyári meleg lesz. Biztosan szívesen ellátogatnál egy jó fagyizóba, ahol kedvedre válogathatsz a különböző ízű finomságok között. Deee, mondok én neked ennél is jobbat. Főzöcskézz otthonodban, és készíts bio fagyit ízlésednek megfelelően.
Hozzávalók:
- 400 ml kókusztej vagy vaníliás rizstej (vagy kakaós rizstej vagy mogyorós rizstej vagy mandulás rizstej)
- 1 mokkáskanál bourbon vanília por vagy vanília esszencia
- 80 g keserű étcsoki
- 20 g kakaóvaj
- 100 g mandulakrém
- 2 púpozott evőkanál bio kakaópor vagy bio karobpor
- 100 g méz vagy kókuszcukor (ezt ízlés szerint)
Elkészítés:
A kókusztejet a vaníliaporral a tűzre tesszük és forrásig hevítjük. Ha esszenciánk van, akkor azt csak a végén adjuk hozzá, mert elszökik az aromája!)
Amíg a tej melegszik, addig a csokoládét lereszeljük, vagy apró, szilánkosra daraboljuk. Amikor a kókusztej felforrt, levesszük a tűzről, és beletesszük a csokit, amit addig kevergetünk, míg tökéletesen fel nem olvad. Félretesszük és hagyjuk hűlni.
A langyosra hűlt csokoládékrémet, a folyósra olvasztott kakaóvajat, a mandulakrémet és az összes többi hozzávalót beleöntjük egy turmixba, majd jól összeturmixoljuk.
Formába öntjük, lehűtjük, majd a fagyasztóba tesszük.
Jó étvágyat! ;)
f: antalvali, kép: google
Szólj hozzá!
Címkék: receptek életmód csináldmagad
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.