Közeleg a hétvége. Nagyon finom nyári meleg lesz. Biztosan szívesen ellátogatnál egy jó fagyizóba, ahol kedvedre válogathatsz a különböző ízű finomságok között. Deee, mondok én neked ennél is jobbat. Főzöcskézz otthonodban, és készíts bio fagyit ízlésednek megfelelően.

fagyi.jpg

Hozzávalók:

  • 400 ml kókusztej vagy vaníliás rizstej (vagy kakaós rizstej vagy mogyorós rizstej vagy mandulás rizstej)
  • 1 mokkáskanál bourbon vanília por vagy vanília esszencia
  • 80 g keserű étcsoki
  • 20 g kakaóvaj
  • 100 g mandulakrém
  • 2 púpozott evőkanál bio kakaópor vagy bio karobpor
  • 100 g méz vagy kókuszcukor (ezt ízlés szerint)

Elkészítés:

A kókusztejet a vaníliaporral a tűzre tesszük és forrásig hevítjük. Ha esszenciánk van, akkor azt csak a végén adjuk hozzá, mert elszökik az aromája!)

Amíg a tej melegszik, addig a csokoládét lereszeljük, vagy apró, szilánkosra daraboljuk. Amikor a kókusztej felforrt, levesszük a tűzről, és beletesszük a csokit, amit addig kevergetünk, míg tökéletesen fel nem olvad. Félretesszük és hagyjuk hűlni.

A langyosra hűlt csokoládékrémet, a folyósra olvasztott kakaóvajat, a mandulakrémet és az összes többi hozzávalót beleöntjük egy turmixba, majd jól összeturmixoljuk.

Formába öntjük, lehűtjük, majd a fagyasztóba tesszük.

csokifagyi.jpg

Jó étvágyat! ;)

f: antalvali, kép: google

A bejegyzés trackback címe:

https://katiekincsesladaja.blog.hu/api/trackback/id/tr635390979

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása