Biztosan sokat vagytok úgy, hogy napokkal előtte gondolkoztok, hogy a szilveszteri házibuliba milyen finomságot vigyetek, ami könnyű étel is, mutatós is, hamar el lehet készíteni és még egy picit különleges is. Főleg, ha a házigazda szerepében tetszelgünk, akkor még nehezebb a feladat. Gyűjtöttem nektek néhány receptet, ami talán segít ebben a kérdésben, de mindenesetre inspirációt biztosan ad. Fogjunk hozzá!

1) snidlinges lazackrém

Hozzávalók:12247_snidlinges-lazackrem_n.jpg

25 dkg mascarpone

10 dkg füstölt lazac

1 csokor snidling

Elkészítés:

A snidlinget egész apróra vágjuk. A lazacról leöntjük az olajat, leitatjuk a felszínét papírtörülközővel, és pici darabokra vágjuk. Ezután összekeverjük a mascarponéval a hozzávalókat, és legalább néhány órára a hűtőbe tesszük, hogy jól összeérjenek az ízek. Kenyérre kenve kínáljuk előételnek, vendégvárónak.

2) Zöldfűszeres camambert- torta

Hozzávalók:20493_Zoldfuszeres-camembert-torta_n.jpg

25 dkg vaj

10 dkg dióbél

4 db kör alakú camembert sajt

15 féldiószem

1 csokor petrezselyem

1 csokor kapor

1 csokor bazsalikom

1 csokor snidling

őrölt fehérbors

Elkészítés:

A zöldfűszereket megmossuk, szárazra rázzuk és apróra vágjuk. A 10 dkg dióbelet durvára vágjuk. A vajat elkeverjk a vágott dióval és a zöldfűszerekkel, majd sóval és borssal ízesítjük. A sajtokat vízszintesen kettévágjuk, az alsó felét mindegyiknek egyenletesen megkenjük a fűszeres vajjal, és rátesszük a sajt másik felét. A tetejét fél diószemekkel díszítjük, és kb. 20 percre a hűtőbe tesszük, majd tálaljuk.

3) Mediterrán párnácskák

Hozzávalók:21146_mediterran-parnacskak_n.jpg

1 kg fagyasztott leveles tészta

50 dkg zsíros krémsajt

1 db tojás

20 dkg trappista sajt

1 evőkanál olívaolaj

mediterrán fűszerkeverék vagy zöldfűszerek (kakukkfű, majoranna, oregánó, petrezselyem, bazsalikom)

20 dkg gépsonka

2 db paprika

2 db paradicsom

2 fej hagyma

Elkészítés:

A tojást felverem, majd összekeverem a krémsajttal, 1 evőkanál olívaolajjal és a 20 dkg reszelt trappista sajttal. Ezután a sonkát, a paprikát, a paradicsomot és a hagymát apró kockákra feldarabolom, és összekeverem a zöldfűszerekkel vagy mediterrán fűszerkeverékkel. A tésztát félig kiolvasztom (nem teljesen, mert akkor ragadós lesz), és kb. 2 mm vastagságúra kinyújtom. Ezután felszabdalom olyan 6 x 6 cm-es négyzetekre. Ezeket a kis párnácskákat vastagon megkenem a sajtos krémmel, majd ráhalmozom a sonkás-zöldséges keveréket. 220 fokon 13-15 percig sütöm.

4) Mustáros- citromos lazac

Hozzávalók:lazac.jpg

4 szelet lazacfilé

olívaolaj

1 csapott evőkanál mustár

1 evőkanál mez

1 szál friss rozmaring

bors

1 dl tejföl

1 citrom leve

A körethez:

50 dkg bébirépa

ételízesítő

kuszkusz

Elkészítés:

A lazacot bepácoljuk az olívaolaj, mustár, méz és citrom keverékével. Sózzuk, borsozzuk, és a közé rakott rozmaringággal állni hagyjuk. Ezalatt a ételízesítős vízben a bébirépát 10 perc alatt puhára főzzük. A répa forró főzővizéből a kuszkuszra merünk, lefedjük és állni hagyjuk. A lazacszeleteket forró serpenyőben hirtelen sütjük - először bőrös oldalával lefelé. (Ha teflon serpenyőt használunk, nincs szükség olajra, a halon úgyis van.) Ne mozgassuk a filéket, amíg szinte teljesen át nem sültek. Mikor elválik az edény aljától, és könnyű mozgatni, megfordítjuk, és rövid ideig sütjük a másik oldatát is. A szeleteket félretesszük. A megmaradt páclevet a tejföllel ugyanabban a serpenyőben kicsit összemelegítjük, így készítünk hozzá egy finom mártást.

5) Csupa kókusz süti

Hozzávalók:ve_sutije-450x338.jpg

6 db tojás

15 + 3 dkg vaj vagy édes natúr kókuszzsír, aminek kókusz íze van

40 dkg natúr gyümölcslekvár (nincs semmilyen édesítőszer benne, még méz sem)

20 dkg zabliszt

15 + 5 dkg bio kókuszreszelék

3-4 evőkanál méz

1 mokkáskanál szódabikarbóna

5 dkg min. 70 %-os jó minőségű csoki

Elkészítés:

A sütőt bekapcsoltam 170 fokra. A tojássárgáját a 15 dkg vajjal és a mézzel kikevertem. A méz elhagyható, ha valaki kevésbé édesszájú. Én azért tettem bele, mert nekem nem volt édesítő a lekváromban. A tojásos masszához hozzáadtam a lekvárt, a zablisztet, a 15 dkg kókuszreszeléket, a szódabikarbónát. Jó alaposan összekevertem.A tojás fehérjét kemény habbá vertem és óvatosan  a tésztához adtam.Egy  közepes méretű tepsit kivajaztam a maradék vajjal, a fennmaradt kókusz egy részével behintettem az alját. Beleöntöttem a sütemény tésztát a tepsibe, megszórtam a kókuszreszelékkel és a reszelt csokival. Be a sütőbe.Kb 40-45 perc alatt sül meg. Érdemes tűpróbát végezni.

JÓ FŐZÖCSKÉZÉST, JÓ ÉTVÁGYAT, JÓ BULIT ÉS BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNOK MINDEN KEDVES OLVASÓMNAK!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://katiekincsesladaja.blog.hu/api/trackback/id/tr634989126

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása