A zöld a természet színe. Ez szimbolizálja a fejlődést, a harmóniát, és a termékenységet. Ennélfogva a zöld szín gyógyhatása elsősorban harmóniateremtő erejében rejlik. Szemünk a természeti zöld színek ezernyi árnyalatát érzékeli; mindenki átélte már egy erdei séta jótékony hatását. Erős érzelmi összefüggés van a zöld szín és a biztonság között. A zöld szín jelentései általában az egyensúly-egyensúlytalanság, stabilitás, tapintat, nagylelkűség, képzelőerő, harmónia, természet, növekedés, általános regenerálódás. Csökkenti a kimerültséget és a fáradtságot, néha teljesen meg is szünteti őket. Az elégedetlenség érzését is jó irányba tereli. Nyugtató erejénél fogva a legpihentetőbb szín az emberi szem számára. Állandóságot és állóképességet sugalmaz. A természetben ez az élet színe, ezért teltségérzetet ad, megnyugtatja a vért, és élénkíti az idegeket.

Összefoglalva elmondhatjuk, hogy a zöld szín mindenhová odaillik, ahol a harmóniát és a szervezet megbomlott egyensúlyi állapotát szeretnénk helyreállítani. A zöld minden színnel összhangban van, ezért ha más színből kicsit túl vagyunk adagolva, csak használjunk zöldet és egyensúlyba kerülünk.  Nyugtató, kiegyensúlyozó hatásával kellemessé teszi a helyiségben való tartózkodást. Sárgásabb árnyalataival melegítő, míg a kékesebbekkel hűsítő hatást érhetünk el. Mivel nyugtató hatású, használata a fürdőszobában és a hálószobában a legmegfelelőbb; akár növényzet formájában is.

Sok zöld az aurában: elégedettség, kiegyensúlyozottság, belső harmónia, egészség.
Zöld szín, mint kedvenc: harmóniára való törekvés, az öngyógyító erők ébredése.
Zöld szín elutasítása: elégedetlenség, bizonytalanság.

A zöld ételek, éppen a zöld szín hatásai miatt, rendkívül jót tesznek a szervezetünknek. Együnk sok pisztáciát, avokadót, kivit, almát, borsót, zöldpaprikát…

Azonban érdemes vigyázni is vele. Például nappaliba és dolgozóba csak mértékkel használjuk (inkább növények illetve kiegészítők formájában), mert a sok zöld szín tompultságot okozhat.

Dolgozó:
dolgozó 3.jpg

dolgozó kollázs.jpg

Étkező:

étkező 6.jpg

étkező 4.jpg

étkező 7.jpg

étkező 5.jpg

étkező 3.jpg

Konyha:

konyha 5.jpg

konyha 4.jpg

konyha 2.jpg

konyha 1.jpg

Fürdő:

fürdő kollázs 1.jpg

Gyerek szoba:

gyerekszoba kollázs_1.jpg

Háló:

háló 10.jpg

háló 11.jpg

háló 5_1.jpg

háló 6_1.jpg

háló 4_1.jpg

háló 7_1.jpg

háló 8_1.jpg

háló 9_1.jpg

háló 3_1.jpg

Nappali:

nappali 1.jpg

nappali 9.jpg

nappali 4.jpg

nappali 7.jpg

nappali 5.jpg

nappali 6.jpg

nappali 3.jpg

forrás: pinterest

A bejegyzés trackback címe:

https://katiekincsesladaja.blog.hu/api/trackback/id/tr415122665

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása