Vasárnapi ebéd utánra. Hétközbeni tea időre. Szombati uzsonnára... De igazából én ebből bármikor bármennyit tudnék enni. És a legjobb, hogy csupa csupa olyan egészséges alapanyagból van, amiért a szervezetünknek mi leszünk a kedvencei.

Hát lássuk miről is van szó:

Hozzávalók:

18 dkg zabliszt
 
20 dkg finom kiőrlésű tönkölyliszt
 
1 tasak foszfátmentes sütőpor
 
14 dkg nádcukor
 
12 dkg növényi margarin
 
2,5 dl rizstej (szójatej, mandulatej, zabtej is használható)
 
1,5 dl szójajoghurt
 
20 dkg (fagyasztott) málna
Elkészítés:
A lisztet és a sütőport nagy tálba szitáljuk, és hozzákeverjük a cukrot. A margarint felmelegítjük, majd összekeverjük a rizstejjel és a szójajoghurttal. A lisztes keverékhez öntve, éppen csak annyira dolgozzuk el, hogy összeálljon, és csak addig kevergetjük, amíg a tészta darabos nem lesz. Ezután belekeverjük a málnát, majd a masszát a formába kanalazzuk. 170 fokon, fél óra alatt sültek meg a muffinok aranybarnára (mielőtt kivenném a muffinokat, tűpróbát végzek).  A nagyobb muffin formában nekem 18 db közepes nagyságú muffin készült.

vegán málnás muffin.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://katiekincsesladaja.blog.hu/api/trackback/id/tr235138607

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása