2013.06.09. 21:35
Krémes kókuszos szelet - ahogy mi is ehetjük
Személy szerint nekem a tisztítókúra alatt és azóta is folyamatosan az édességről volt a legnehezebb lemondani. Mit nekem a hús vagy a tejtermékek, de az édesség, na az igen. Így hát folyamatosan kutatom keresem az egészséges, vagy legalábbis nem túl egészségtelen süti recepteket. Mai posztomban is egy ilyet hozok nektek. Olvassátok szeretettel:
Hozzávalók:
6-7 tojásfehérje
10 dkg nyírfacukor darálva
(lisztet nem szoktam beletenni, de van, aki 6 evőkanál finomliszttel ‘dúsítja’ a tésztát)
25 dkg kókuszreszelék
Krémhez:
1 tasak bio pudingpor
4 dl szójatej
3-6 evőkanál nyírfacukor (ízlés szerint)
10 dkg habosított vaj vagy margarin
Elkészítés:
A tojásfehérjét mély tálban, 1 evőkanálnyi darált nyírfacukorral – kézi vagy gépi habverő segítségével – kemény habbá verem, amikor a hab kezd keményedni, lassanként hozzáadagolom a maradék darált cukrot. A habba beleszórom a kókuszreszeléket és óvatosan átforgatom benne. A lágy masszát előmelegített sütőben – sütőpapírral bélelt tepsiben – 180 Celsius-fokon sütöm 15-20 percig (ha kezd barnulni, de a közepe még lágy, tegyünk a tetejére alufóliát).
A tetejére általában vanília vagy tejszín ízű pudingból készült krémet teszek, de karamell és csoki pudinggal is kipróbálható. Sűrű pudingot főzök, hagyom kihűlni, majd hozzákeverem a habosított vajat/margarint. A krémmel bevonom a kókuszos tésztát és a tetejét megszórom kókuszreszelékkel. (A vaj/margarin is elhagyható, ha így készítenénk a krémet, 5 dl tejből főzzük a pudingot.)
Jó étvágyat! :)
f: mindmegette
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.