Személy szerint nekem a tisztítókúra alatt és azóta is folyamatosan az édességről volt a legnehezebb lemondani. Mit nekem a hús vagy a tejtermékek, de az édesség, na az igen. Így hát folyamatosan kutatom keresem az egészséges, vagy legalábbis nem túl egészségtelen süti recepteket. Mai posztomban is egy ilyet hozok nektek. Olvassátok szeretettel:


Hozzávalók:

6-7 tojásfehérje

10 dkg nyírfacukor darálva

(lisztet nem szoktam beletenni, de van, aki 6 evőkanál finomliszttel ‘dúsítja’ a tésztát)

25 dkg kókuszreszelék

Krémhez:

1 tasak bio pudingpor

4 dl szójatej

3-6 evőkanál nyírfacukor (ízlés szerint)

10 dkg habosított vaj vagy margarin

Elkészítés:

A tojásfehérjét mély tálban, 1 evőkanálnyi darált nyírfacukorral – kézi vagy gépi habverő segítségével – kemény habbá verem, amikor a hab kezd keményedni, lassanként hozzáadagolom a maradék darált cukrot. A habba beleszórom a kókuszreszeléket és óvatosan átforgatom benne. A lágy masszát előmelegített sütőben – sütőpapírral bélelt tepsiben – 180 Celsius-fokon sütöm 15-20 percig (ha kezd barnulni, de a közepe még lágy, tegyünk a tetejére alufóliát).

A tetejére általában vanília vagy tejszín ízű pudingból készült krémet teszek, de karamell és csoki pudinggal is kipróbálható. Sűrű pudingot főzök, hagyom kihűlni, majd hozzákeverem a habosított vajat/margarint. A krémmel bevonom a kókuszos tésztát és a tetejét megszórom kókuszreszelékkel. (A vaj/margarin is elhagyható, ha így készítenénk a krémet, 5 dl tejből főzzük a pudingot.)

kókuszos krémes.jpg


Jó étvágyat! :)

f: mindmegette

A bejegyzés trackback címe:

https://katiekincsesladaja.blog.hu/api/trackback/id/tr945353020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása