Mióta végeztem a méregtelenítéssel, azóta is próbálok a lehető legjobban odafigyelni arra, hogy milyen alapanyagokból és milyen ételt főzök. Természetesen törekedem arra, hogy a termelőktől kapható zöldségből - gyümölcsből készítsek ételt. Hétvégén is kutakodtam egy picit a neten finom receptek után és ezt a spenótos lazacos tésztát találtam. Azt kell, hogy mondjam, hogy mindenkinek ki kell próbálnia, mert nagyon nagyon finom. :)

Hozzávalók:

  • 30 dkg durum vagy teljes kiőrlésű penne tészta
  • 50 dkg friss spenót
  • 1 fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4 paradicsom
  • 15 dkg füstölt lazac
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 csipet reszelt szerecsendió
  • 1 dl szója tejszín
  • 2 tojás
  • 10 dkg reszelt emmentáli sajt
  • 3 dkg reszelt parmezán sajt

Elkészítés:

Vizet forralunk a tésztafőzéshez, és a tésztát megfőzzük, majd leszűrjük, lecsepegtetjük.

IMG_6047 pic.jpg
Közben megtisztítjuk a spenótot, megmossuk. A hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A paradicsomot megmossuk, négybe vágjuk. A lazacot csíkokra metéljük. 

IMG_6044 pic.jpg

IMG_6045 pic.jpg

IMG_6046 pic.jpg

Felforrósítjuk az olajat, és üvegesre dinszteljük benne a hagymát és a fokhagymát. Hozzáadjuk a spenótot, és addig pároljuk a leveleket, amíg összeesnek. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük. Összeforgatjuk a tésztával, a paradicsommal és a lazaccal.

IMG_6049 pic.jpg

IMG_6051 pic.jpg
A sütőt 200 C-ra előmelegítjük. Kiolajozunk egy tűzálló tálat, belesimítjuk a tésztát. A tejszínt összekeverjük a tojásokkal, sóval, borssal ízesítjük, és a tésztára öntjük. Megszórjuk a kétféle sajttal, és a sütőben kb. 20 percig sütjük.

IMG_6052 pic.jpg

IMG_6055 pic.jpg

f: mindmegette

A bejegyzés trackback címe:

https://katiekincsesladaja.blog.hu/api/trackback/id/tr225366401

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása