2013.06.18. 13:28
Könnyű tavaszi vacsora
Mióta végeztem a méregtelenítéssel, azóta is próbálok a lehető legjobban odafigyelni arra, hogy milyen alapanyagokból és milyen ételt főzök. Természetesen törekedem arra, hogy a termelőktől kapható zöldségből - gyümölcsből készítsek ételt. Hétvégén is kutakodtam egy picit a neten finom receptek után és ezt a spenótos lazacos tésztát találtam. Azt kell, hogy mondjam, hogy mindenkinek ki kell próbálnia, mert nagyon nagyon finom. :)
Hozzávalók:
- 30 dkg durum vagy teljes kiőrlésű penne tészta
- 50 dkg friss spenót
- 1 fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 4 paradicsom
- 15 dkg füstölt lazac
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 csipet reszelt szerecsendió
- 1 dl szója tejszín
- 2 tojás
- 10 dkg reszelt emmentáli sajt
- 3 dkg reszelt parmezán sajt
Elkészítés:
Vizet forralunk a tésztafőzéshez, és a tésztát megfőzzük, majd leszűrjük, lecsepegtetjük.
Közben megtisztítjuk a spenótot, megmossuk. A hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A paradicsomot megmossuk, négybe vágjuk. A lazacot csíkokra metéljük.
Felforrósítjuk az olajat, és üvegesre dinszteljük benne a hagymát és a fokhagymát. Hozzáadjuk a spenótot, és addig pároljuk a leveleket, amíg összeesnek. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük. Összeforgatjuk a tésztával, a paradicsommal és a lazaccal.
A sütőt 200 C-ra előmelegítjük. Kiolajozunk egy tűzálló tálat, belesimítjuk a tésztát. A tejszínt összekeverjük a tojásokkal, sóval, borssal ízesítjük, és a tésztára öntjük. Megszórjuk a kétféle sajttal, és a sütőben kb. 20 percig sütjük.
f: mindmegette
Szólj hozzá!
Címkék: receptek életmód
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.