2014.09.11. 09:41
A legfinomabb
Tegnap megsütöttem a világ legfinomabb mandulás szilvás sütijét. Egyszerű, gyors és különleges.
Mivel hétvégéről rengeteg finomsággal tértem vissza a fővárosba, köztük 3 kiló szilvával, amit nehezen tudtunk volna megenni néhány nap alatt, ezért kitaláltam, hogy itt egy jó kis sütés ideje. Elkezdtem nézelődni a neten, recepteket kutattam, de végül Édesanyámra hallgatva az ő receptjét készítettem el. Garantálom, nem fogod megbánni, ha megsütöd a hétvégén :)
Hozzávalók:
2 dkg élesztő
1 ek xilit
2 dl langyos bio szójatej
40 dkg bio tönkölybúza fehérliszt
csipet só
1 tojás
10 dkg xilit
7,5 dkg olvasztott vaj
1,25 kg szilva
5 dkg vágott mandula
Így készítsd el:
A tejben keverd simára az egy ek xilitet és az élesztőt.
Amíg ez felfut, a lisztet, a tojást és 7,5 dkg xilitet (a többit keverd össze fahéjjal, ez megy majd a tészta tetejére) keverd össze, majd mehet bele az élesztős tej is.
Az egész masszát jól keverd össze, majd 10 percig dagaszd robotgéppel.
Ezután hagyd 3/4 órát állni. Legjobb, ha van dagasztótálad, ennek híján egy konyharuhával takard le az edényt.
Amíg pihen a tészta a szilvákat mosás után vágd negyedekre.
A 3/4 óra leteltével nyújtsd ki a tésztát és tedd kivajazott tepsibe. A szilvát tedd sorban a tésztára belsejével felfelé közel egymáshoz.
Szórd meg fahéjas xilittel és a legvégén hintsd meg mandulával a tetejét.
Süsd 180 fokon 30-35 percig. Mire kihűl addigra el is fog fogyni :)
Szólj hozzá!
Címkék: receptek életmód csináldmagad
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.